paddy guard logo V2

Sebagai Sumber Mineral Mikronutrien

&

Salah satu Produk Mineral Nano Ionik Bioavailable Pertama yang Stabil di Dunia

Menggalakkan Pertumbuhan

Meningkatkan Ketahanan

Mencegah Penyakit

Untitled design (3)
PG Website (4)
Dengan Kerjasama PPK Sungai Besar

Paddy Guard menyahut saranan Kerajaan dalam melestarikan pertanian moden yang lebih mesra alam Sejajar dengan dasar sekuriti makanan negara

PANDANGAN PENGGUNA PADDY GUARD SUNGAI BESAR

Paddy Guard Berkesan Dalam Membantu Petani meningkatkan hasil dengan Mengawal ancaman Seperti:

blb1c
BLB (Hawar Daun Bakteria)

Berupaya mencegah Bakteria dan memberi nutrisi yang diperlukan oleh pokok padi bagi memberi ketahanan dan imuniti. Ianya boleh dianggap seperti "vaksin"

Picture4
BPB (Hawar Bulir Bakteria)

Dengan bahan mineral - Copper, Zinc dan Magnesium yang diproses secara Nano Teknologi berupaya menyerap terus ke pokok padi dan mengelak pembaziran

bintik perang
Bintik Perang


hawar seludang
Hawar Seludang


karah padi
Karah Padi


msg1922598722-9008_crop
Telur Siput

Paddy Guard sebagai pengganti kepada bahan terlarang yang merbahaya kepada kesihatan, alam dan sahabat ladang. Penggunaan secara khusus iaitu mengikut sukatan dan situasi yang berbeza daripada semburan biasa. Sila rujuk di:  https://paddyguard.com/wp_pg/pencegahan-siput/

kenapa Paddy Guard?

Meningkatkan Hasil

Membekal bahan Nutrien yang diperlukan oleh tanaman dan mampu meningkatkan hasil pengeluaran  dalam lingkungan 40%-80%

Pencegahan Penyakit

Berupaya mencegah serangan Bakteria dan ancaman penyakit. Juga berkesan ke atas kawalan Siput Gondang Mas

elak pembaziran

Tiada pembaziran penggunaan bahan melalui penggunaan Nano Teknologi. Mudah diterima dan diserap oleh pokok Padi pada setiap peringkat umur

PG Website (1)
100% Organik & Biodegradasi


Mesra Alam

Tidak menjejaskan kesihatan pengguna dan selamat pada hidupan lain terutama Sahabat Ladang

Keserasian

Boleh dicampur dengan bahan lain seperti racun serangga, racun perosak dan lain-lain

Faedah unik Paddy Guard 

Organik, Mampan & Selamat untuk kesihatan Petani dan Alam Sekitar Termasuk cara menjaga Padi di Malaysia
 • 100,000 Hektar pada masa ini mengeluarkan kira-kira 550,000 Metrik Tan Beras. Jumlah tuaian setahun adalah kemas 1,100,000 Metrik Tan dan kadangkala kurang.
 • Paddy Guard mencegah penyakit serangan bakteria seperti BLB & BPB dan meningkatkan imuniti padi, boleh meningkatkan hasil di antara 2 tan metrik sehingga 4 tan metrik.
 • Pengeluaran semasa adalah berdasarkan 100,000 Hektar x 2 kitaran tuaian setahun ialah 1,100,000 Tan Metrik. Tetapi dengan peningkatan hasil di antara 2 hingga 4 tan metrik bermakna tambahan 400,000 tan metrik kepada 800,000 tan metrik!
 • Beras tambahan ini akan memberi pendapatan tambahan kepada petani sebanyak RM520,000,000 hingga RM1,040,000,000 setahun berdasarkan 100,000 Hektar!
 • Kos Paddy Guard setahun untuk 100,000 Hektar berdasarkan 2 kitaran penuaian hanya 200,000L x RM200 = RM40,000,000 Ini bermakna dalam senario hasil tambahan terendah, Pulangan Pelaburan adalah 13 kali ganda dan dalam kes terbaik adalah senario 26 kali!
 • Tiada produk lain seperti Produk Mineral Organik Paddy Guard yang Selamat untuk alam sekitar, Melindungi air & tanah,dan boleh memberikan hasil yang memberansangkan

Kandungan

Paddy Guard diperbuat 100% bahan mineral semula jadi & organik

Copper

Zinc

Magnesium

Kategori: Mineral Mikronutrien.
Bersifat biodegradasi dan organik.
Kandungan Bahan:
 • Copper
 • Zinc
 • Magnesium
 • Sukatan: 1 liter
  Kadar penggunaan: 1-liter untuk 1.2 hektar pada kadar 20 - 25ml pada setiap semburan berjadual

  PG Website (3)
  5 atau 6 kali mengikut jadual semburan bahan-bahan lain (racun serangga, racun serangan perosak & racun kulat - Insecticide, Pesticide, & Fungalcide) atau lain-lain produk. Paddy Guard boleh juga digunakan sebagai Pencegahan Awalan sekiranya lot-lot persekitaran yang menghadapi serangan penyakit pada musim sebelumnya.
  20 - 25ml cecair Paddy Guard dicampur dengan 16 / 20 liter air (boleh ke tahap 30ml hingga 40ml jika terdapat serangan penyakit yang serius dan tiada kesan yang menjejaskan pengeluaran / persekitaran)
  Cecair Paddy Guard boleh dicampur atau serasi dengan bahan lain (seperti dalam Perkara Kekerapan) - Masukkan cecair selepas semua bahan-bahan dimasukkan ke dalam bekas semburan
  Sukatan disarankan: 2 / 2.5ml Paddy Guard setiap 1 liter air
  WhatsApp Image 2022-02-28 at 17.42.04
  Penggunaan Secara Manual
  filling pg onto drone
  Penggunaan Dron

   PROGRAM PERCUBAAN DI SUNGAI BESAR SECARA BERPERINGKAT BERMULA PADA MUSIM KEDUA OKTOBER 2019 DAN TELAH DIJALANKAN SELAMA 6 MUSIM.  SERAMAI 369 PESERTA TERLIBAT DENGAN KELUASAN 951.7 HEKTAR SEPANJANG PERCUBAAN.

  Post